Annons
Annons

Få en bra start på det nya året och vinn en prenumeration på Kalle Anka & C:o! I vår tävling Läskvarten får du dessutom värdefulla läsupplevelser på köpet.

Läsförståelsen bland Sveriges barn och ungdomar sjunker dramatiskt, vilket är djupt oroande. Läsandet är inte bara nyckeln till kunskap och starkare självkänsla utan också en hel värld av fantastiska berättelser. Egentligen är det inte så konstigt. Barn gör som sina föräldrar. Om vi låter oss hypnotiseras av skärmar hela dagarna är det väl klart att våra barn också gör det.

Ett regelbundet läsande ökar läsförståelsen och det viktiga är att du läser – inte vad du läser.

Serier, med sin kombination av bild och text, har visat sig vara ett utmärkt sätt att öka läslusten hos barn och ungdomar. Och nu kommer det bästa av allt: en kvart om dagen räcker. Bra eller hur? Därför har Egmont introducerat Läskvarten. För att vara med och tävla går du in här och laddar ner Kalle Ankas läsbingo. Varje gång du läst i en kvart får du kryssa i en ruta. När du fyllt hela bingobrickan skickar du in den – senast den 22 januari. 10 lyckliga vinnare tillkännages den 26 januari.

PS! Vi kör den här tävlingen tillsammans med vår kompis Bamse, på länken ovan kan du även ladda ner Bamses bingobricka och vara med och tävla om en prenumeration på Bamse.