Annons
Annons

laskvarten

Serier har visat sig vara ett bra sätt att öka läslusten hos barn. Delta i #läskvarten och dela läsupplevelser tillsammans.

Läsförståelsen bland Sveriges barn och ungdomar sjunker dramatiskt, vilket är djupt oroande. Läsandet är inte bara nyckeln till kunskap och starkare självkänsla utan också en hel värld av fantastiska berättelser. Egentligen är det inte så konstigt. Barn gör som sina föräldrar. Om vi låter oss hypnotiseras av skärmar hela dagarna är det väl klart att våra barn också gör det. Men ett regelbundet läsande ökar läsförståelsen och det viktiga är att du läser – inte vad du läser. Serier, med sin kombination av bild och text, har visat sig vara ett utmärkt sätt att öka läslusten hos barn och ungdomar. Och nu kommer det bästa av allt: en kvart om dagen räcker. Bra eller hur? Därför introducerar Egmont nu LÄSKVARTEN, som du kan läsa mer om HÄR!

laskvarten-tavling

Tävling!

Som Kalle Anka-prenumerant håller du nog med om mycket av ovanstående. Vi vill nu ha din hjälp med att inspirera andra föräldrar att läsa med sina barn! Delta i utmaningen LÄSKVARTEN och tävla om en familjehelg på Kolmården och 50 prenumerationer!

Gör så här:

1. Ta ett foto när du eller din familj deltar i läskvarten.

2. Fundera ut vilket som är ditt bästa tips för att få barn och unga att läsa en kvart om dagen.

3. Publicera bilden + ditt tips på instagram eller facebook och använd hashtaggen #läskvarten. Om du har ett privat konto kan du mejla en skärmdump av ditt inlägg till bamse@egmont.se.

Läs mer om priserna och tävlingen här.

lasande-pojkar-laskvarten